Διάσωση Πελεκάνου

Μόλις μας ειδοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, για την ύπαρξη πελεκάνου εγκλωβισμένου στην λάσπη, στην λιμνοθάλασσα, έτρεξε εθελόντριά μας άμεσα επιτόπου. Συγχρόνως κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική, το λιμεναρχείο και άλλοι εθελοντές μας. Η κα Πέλα Καλογήρου, ειδική στην περίθαλψη άγριων πουλιών, μόνιμη συνεργάτις μας από την Πρέβεζα, έδινε οδηγίες τηλεφωνικά, για την σωστή προσέγγιση και μεταφορά του πουλιού. Ο πελεκάνος ελευθερώθηκε από την λάσπη χάρη στις επίμονες προσπάθειες των πυροσβεστών και παραδώθηκε στα χέρια της κας Καλογήρου από εθελοντές μας. που έτρεξαν το συντομότερο στο Άκτιο να την συναντήσουν.
Δυστυχώς τα νέα που λάβαμε λίγη ώρα αργότερα, γυρνώντας στην Λευκάδα, δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Η Πέλα διαπίστωσε οτι ο πελεκάνος μας, είχε συμπτώματα δηλητηρίασης, όχι μάλιστα πολύ πρόσφατης. Η κατάστασή του θεωρείται πολύ κρίσιμη….
Ελπίζουμε να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και να μην αποδειχτεί οτι υπάρχει ευρύτερη χρήση δηλητηρίου στην περιοχή.
Παρακαλούμε, αν πέσει στην αντίληψή σας κάτι ύποπτο στην περιοχή γύρω από την λιμνοθάλασσα (νεκρό ζώο, ύποπτα απομεινάρια τροφής κλπ), ειδοποιείστε το λιμεναρχείο, αφού πάρετε φωτογραφίες.
Χαιρετούμε τις αξιοθαύμαστες προσπάθειες των πυροσβεστών της Λευκάδας, όπως και την άμεση επέμβαση των λιμενικών, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα.
Σύντομα θα έχουμε νέα του κακομοίρη πελεκάνου μας…

,

Share this...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email