Επείγουσα ανακοίνωση

Προστατέψτε τα μωρά από το κρύο, κυρίως επειδή έπεσε η θερμοκρασία απότομα! Αν μεγαλώνετε ορφανά γατάκια ή κουτάβια, μην αρκεστείτε να μεταφέρετε το κρεββατάκι τους σε πιο ζεστό μέρος. Θέλουν θερμότητα εξ επαφής, σαν να βρίσκονταν στην αγκαλιά της μάνας τους. Βάλτε τα σε ένα μικρό κουτάκι, στο οποίο θα τοποθετήσετε θερμοφόρα ή μπουκάλια με ΠΟΛΥ ζεστό νερό, το οποίο θα διατηρείτε σε πολύ ψηλή θερμοκρασία. Σκεπάστε τα μωρά με κουβερτάκι και το κουτί με άλλο κουβερτάκι, έτσι ώστε να μην φεύγει η ζέστη από το κουτί. Υπ΄’οψιν οτι τα μωρά, κοιμούνται πολλές ώρες, οπότε θέλουν σκοτάδι και ησυχία.
Αν υπάρχει μάνα και σας αφήσει να πλησιάσετε, σε περίπτωση που δεν έχει μεταφέρει τα μωρά μόνη της, απλά ΥΠΟΔΕΙΞΤΕ της μια πιο ζεστή και σκοτεινή “φωλιά” που θα φτιάξετε εσείς, μήπως παρ’ ελπίδα τα μεταφέρει οικειοθελώς. Η κάθε μεταφορά από εσάς, μπορεί να την κάνει να τα παρατήσει. Αν, προσπαθήσετε να τα μετακινήσετε εσείς, κάντε το με πολλή προσοχή και κάτω από το βλέμμα της μάνας, για να μην νομίσει οτι τα έχασε. Χαιδεύετέ την μάνα συνέχεια κατά την διαδικασία μεταφοράς και επιβραβεύστε την με κάποιον μεζέ. Μην φύγετε αν δεν σιγουρευτείτε οτι όλα πάνε καλά, υπάρχει πιθανότητα να τα παρατήσει …. (οι γάτες έχουν πολύ μεγάλη παραξενιά και πολύ εύκολα παρατάνε τα μωρά που μυρίζουν ανθρώπινες μοιρωδιές).
Ώς προς την διατροφή, τα μωρά πιθανώς να πεινάνε πιο συχνά….. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ….. (η φωτογραφία είναι από γατάκια που κρύωσαν και αγκαλιάστηκαν για να ζεσταθούν…)

Share this...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email