Η πρόεδρος του σωματείου στον Prisma 95,1

Η Αλίκη Μακρυγιώργου μίλησε στο Prisma 95,1 με το Μιχάλη Μίχο, για το Δημοτικό κτηνιατρείο Λευκάδας.

Ύστερα από προσπάθειες δυο χρόνων, η συνεργασία του σωματείου ζωόφιλων με το δήμο Λευκάδας απέδωσε. Είναι το πρώτο Δημοτικό κτηνιατρείο στην Ελλάδα που αδειοδοτείται, βάσει του νέου νόμου, ξεπερνώντας τεράστια νομικά και πρακτικά προβλήματα. Με ελάχιστο προϋπολογισμό, ο Δήμος Λευκάδας από την μία πλευρά, παραχωρώντας ανεκμετάλλευτη περιουσία , οι εθελοντές από την άλλη με κάθε δυνατό τρόπο, βοήθησαν, να πραγματοποιηθεί το έργο, γεγονός που αρχικά φαινόταν αδύνατο.

Η κ. Μακρυγιώργου μας τόνισε, ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχουν είναι αποκλειστικά για τα αδέσποτα και όχι για τα δεσποζόμενα. Σκοπός του κτηνιατρείου σίγουρα δεν είναι ο ανταγωνισμός με τους κτηνιάτρους αλλά η διαχείριση των αδέσποτων μέσω του δήμου.
Ο υπεύθυνος κτηνίατρος κος Δ. Τράκας, έχοντας υπογράψει ήδη, σύμβαση με το σωματείο ζωόφιλων από τις 24 Δεκεμβρίου 2012, ξεκίνησε την δουλειά, στειρώνοντας, εμβολιάζοντας και τσιπάροντας αδέσποτα σκυλιά και γάτες.
Το διήμερο 8 και 9 Μάιου, στειρώθηκαν και σημάνθηκαν 22 γάτες , 6 σκυλιά, εμβολιάστηκαν δε, αρκετά αδέσποτα σκυλιά.
Ο κτηνίατρος θα επισκέπτεται το νησί, στον βαθμό που ο Δήμος με την βοήθεια του σωματείου, θα περισυλλέγει ικανό αριθμό αδέσποτων, όπως και όταν χρειάζεται να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί.

Ακούστε το απόσπασμα [εδώ]