Νικιάνα – Αδέσποτα σκυλιά

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

LAWS

 

Λευκάδα 27/8/2018

Προς τον Δήμο Λευκάδας

Αυτοτελές τμήμα τοπικής οικονομικής ανάπτυξης

Κοινοποίηση : Αντιδήμαρχο κο Α. Περδικάρη

Δημοτικό Κτηνίατρο κο Δ. Τράκα

Σύλλογο επαγγελματιών Νικιάνας

Πάρεδρο Νικιάνας κο Νίκα

MME

Θέμα : « Αδέσποτα σκυλιά στην Νικιάνα»

Οι σκύλες με αριθμό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης : 941000017208959, 941000017208819, 900119000034711, οι οποίες κυκλοφορούν στην Νικιάνα, συγκεκριμένα στην περιοχή «Γιαννιώτικα», είναι φιλικές και εντελώς ακίνδυνες.

Έχουν στειρωθεί, εμβολιαστεί, σημανθεί στο Δημοτικό κτηνιατρείο Λευκάδας, με πρωτοβουλία του Σωματείου ζωόφιλων Λευκάδας, την συνδρομή του Συλλόγου επαγγελματιών Νικιάνας, κατόπιν συνεννόησης με τον πάρεδρο Νικιάνας κο Νίκα, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι αλλεπάλληλες εγκυμοσύνες και η παραγωγή δεκάδων κουταβιών, τα οποία είχαν άθλια τύχη τα προηγούμενα χρόνια, όπως τροχαία ατυχήματα, δηλητηρίαση κλπ

Οι σκύλες αυτές θεωρούνται αδέσποτα του Δήμου Λευκάδας.

Δύο άλλες σκύλες που κυκλοφορούν στην περιοχή, στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν από τον Δήμο Λευκάδας και στην συνέχεια υιοθετήθηκαν.

Ο Δήμος Λευκάδας δεν διαθέτει καταφύγιο. Τα αδέσποτα σκυλιά προσκομίζονται στο Δημοτικό κτηνιατρείο, για να σημανθούν, στειρωθούν, εμβολιαστούν και γίνουν αιματολογικές εξετάσεις. Μετά από όλη αυτή την διαδικασία, και αφού περάσουν το στάδιο της αποθεραπείας, τα ζώα, επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Βάσει της νομοθεσίας, πρέπει, τα επανεντασσόμενα σκυλιά να επιτηρούνται και προστατεύονται από εθελοντές, καθώς ο Δήμος δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι σκυλίτσες της Νικιάνας, ταίζονται, ποτίζονται, εμβολιάζονται, αποπαρασιτώνονται και χαίρουν της φροντίδας κατοίκων του χωριού, έτσι ώστε να παραμένουν υπό απόλυτο έλεγχο

Τα συγκεκριμένα σκυλιά, τελούν υπό την προστασία του σωματείου ζωόφιλων Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας, καθώς, κυκλοφορούν σε περιοχή στην οποία κατ’ επανάληψη έχουν θανατωθεί ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα με χρήση δηλητηρίου, από εγκληματικά διακείμενα άτομα.

Οι αρχές, είναι ενήμερες για τις εγκληματικές ενέργειες που έχουν λάβει χώρα στην συγκεκριμένη περιοχή. Ως εκ τούτου, η επίβλεψη των εθελοντών μας, αλλά και των ευαισθητοποιημένων κατοίκων είναι επιβεβλημένη.

 

https://www.mylefkada.gr/eidhseis/anakinosi-gia-tin-ripsi-folas-sti-nikiana-48204/

 

https://www.zoosos.gr/35-zoa-gates-skuloi-poulia-nekra-apo-foles-sti-leukada/#axzz5PEKBQCmC

Share this...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email