Πρόγραμμα στειρώσεων Μαίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ 2018

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία, και ξεπερνώντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια, καταφέραμε να πραγματοποιηθεί ένα τριήμερο εντατικών στειρώσεων αδέσποτων γατών και σκύλων στις 29-30-31 Μαίου, με την βοήθεια του κτηνίατρου κου Δ. Τράκα.

Το πρόγραμμα στείρωσης 46 γατών, χρηματοδοτήθηκε από το Σωματείο ζωόφιλων, με την βοήθεια χορηγιών από πολίτες της Λευκάδας.

Ο κος Τράκας, δέχτηκε να χειρουργήσει εθελοντικά. Τα έξοδα αφορούσαν στα φάρμακα, τα έξοδα διαμονής του κτηνίατρου και τα έξοδα συντήρησης του κτηνιατρείου.

Κατά την διάρκεια του τριήμερου στειρώθηκαν επίσης (εμβολιάστηκαν, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά) 6 σκυλιά, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του προγράμματος του Δήμου Λευκάδας για το έτος 2017.

Τα σκυλιά ήταν από Δρυμώνα, Εξάνθεια, Λευκάδα, Νικιάνα .

Πραγματοποιήθηκσν εμβολιασμοί και αιμοληψίες σε αδέσποτα σκυλιά κυρίως από την πόλη της Λευκάδας.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές οι οποίοι παρέμειναν στο κτηνιατρείο από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, για να βοηθήσουν τον κτηνίατρο, να καθαρίσουν, να περιθάλψουν τα χειρουργημένα ζωάκια, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι για πολλές μέρες μετά τις στειρώσεις φρόντισαν να αποκατασταθεί η τάξη στο κτηνιατρείο ώστε να είναι έτοιμο να ξαναλειτουργήσει.

Ευχαριστούμε όσους ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν τις δωρεές τους ώστε να καταφέρουμε να πραγματοποιηθούν αυτές οι στειρώσεις.

 

Share this...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email