Ένα πραγματικά ΦΙΛΟ – ΖΩΙΚΟ παζάρι!

[slideshow]

Ποιός είπε οτι η φιλευσπλαχνία έχει όρια; Το σωματείο μας αποδεικνύει οτι όρια στην αγάπη μας για τον αδύνατο και αυτόν που έχει ανάγκη δεν υπάρχουν.

Η αγάπη μπορεί πράγματι να μας ενώσει…..

Μετά από μία πολύ δύσκολη για εμάς και τα ζώα του νησιού μας χρονιά, μία χρονιά με πολλά ατυχήματα, κακοποιήσεις, οικονομικά προβλήματα, πραγματοποιήθηκε το παζάρι μας, το πιο οργανωμένο με μεράκι από κάθε άλλη χρονιά. Σάββατο και Κυριακή 10 και 11 Δεκεμβρίου, στο “in center”, στο κέντρο της Λευκάδας.

Οι φωτογραφίες τα λένε όλα. Τα καταστήματα που συνεργάστηκαν μαζί μας ήταν περισσότερα παρά ποτέ. Οι εθελοντές μας, κατασκεύασαν πανέμορφα δώρα, οι τιμές ήταν εντυπωσιακά χαμηλές, η ατμόσφαιρα μύριζε φασολάδα και ζεστο κρασί που μαγειρεύονταν επί τόπου για όσους πεινασμένους, αλλά το επίκεντρο του παζαριού ήταν τα παιδιά και η γωνιά που δημιουργήσαμε υπέρ των άπορων συμπολιτών μας.

Δεκάδες πιτσιρίκια ξέδωσαν με τον Αγ. Βασίλη, το παιδικό θέατρο, το κυνήγι του θησαυρού, δημιούργησαν μικρά αριστουργήματα στην παιδική γωνιά που τους είχαμε ετοιμάσει, τραγούδησαν με την καρδιά τους με τις δασκάλες, εθελόντριές μας.

Το συγκινητικότερο ήταν οτι οι περισσότεροι επισκέπτες του παζαριού μας, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, ήρθαν με γεμάτα χέρια με ρούχα, παππούτσια, παιχνίδια και πολλά πολλά τρόφιμα. Οι Λευκαδίτες, αλλά και οι αλλοδαποί φίλοι του σωματείου μας, οι περισσότεροι Άγγλοι, έδειξαν έμπρακτα οτι αν τους δωθεί η ευκαιρία ξέρουν να βοηθάνε ΄με ανιδιοτέλεια, όποιον έχει ανάγκη, όχι μόνον τετράποδο! Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Όταν είδαμε την είσοδο του φιλόπτωχου ταμείου της Μητρόπολης να γεμίζει από κούτες και σακκούλες γεμάτες με μικρούς θησαυρούς, όταν είδαμε τον κατάλογο με τα ονόματα των οικογενειών που θέλησαν να ζητήσουν την βοήθειά μας, να έχει γεμίσει, πραγματικά νιώσαμε περήφανοι.

Ευχαριστούμε την Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης για την βοήθειά της, και ιδιαίτερα τους εθελοντές του Φιλόπτωχου Ταμείου, κα Νίκη Φωτεινού, π. Χριστοφόρο και π. Σπυρίδωνα, οι οποίοι αφιέρωσαν πολλή από την Σαββατοκυριακάτικη ώρα τους για να μας συμπαρασταθούν.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!