Δεν μπορούμε να τα σώσουμε όλα!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΑΒ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΙ!
ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΧΙ Ο’ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!

Τον τελευταίο μήνα, καθημερινά λαβαίνουμε δεκάδες μηνύματα για παρατημένα κουτάβια , δυσανάλογα πολλά μηνύματα για πεταμένα γατάκια στα σκουπίδια. Είναι τόσα πολλά τα περιστατικά που οι περισσότεροι εθελοντές μας έχουν απογοητευτεί και δεν αντέχουν άλλο. Γέμισαν τα σπίτια μας με μωρά, με χτυπημένα, κουτσά, στραβά, ανάπηρα, ‘ο΄ τι δεν χωράει ο νούς φυσιολογικού ανθρώπου.
Το ξεχείλισμα στο ποτήρι όμως γίνεται όταν ερχόμαστε σε επαφή με την παράλογη απαίτηση, την αγανάκτηση τον θυμό, όταν από την άλλη μεριά του τηλεφώνου ακούμε «δηλαδή δεν κάνετε τίποτα! Και εμείς τι θα κάνουμε; Εμείς σας πήραμε τηλέφωνο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο! Είναι δουλειά δική σας να τα σώσετε! Εμείς έχουμε και άλλες δουλειές, το καθήκον μας το κάναμε».
Έχετε καταλάβει ότι είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και όχι υπάλληλοι πληρωνόμενοι; Έχετε καταλάβει ότι όσοι από εμάς έχουν την τύχη να μην είναι άνεργοι, δεν μπορούμε να σηκώνουμε τα τηλέφωνα σε ώρα δουλειάς;
Δεν είμαστε ΕΚΑΒ για να τρέχουμε επί 24ώρου βάσης, οπουδήποτε στην Λευκάδα μας ζητηθεί!
Προσπαθούμε να περιθάλψουμε όσα περισσότερα ζώα γίνεται, αλλά δεν μπορούμε να τα σώσουμε ΟΛΑ!
Δεν συνειδητοποιείτε δε, ότι ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ!
Δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση του σωματείου από κανένα φορέα.
Οι χρηματοδοτήσεις από τον Δήμο ή από οπουδήποτε αλλού είναι
ΠΑ-ΡΑ-ΜΥ-ΘΙΑ!
Είναι λασπολογία του αισχίστου επιπέδου από ανθρώπους κιόλας που γνωρίζουν την οικονομική μας κατάσταση.
Κάθε γατάκι ή κουτάβι, την πρώτη μέρα που φτάνει στα χέρια μας, στοιχίζει ένα κουτί γάλα σκόνη (12 ευρώ) + την επίσκεψη στον κτηνίατρο και τα φάρμακα, αν είναι άρρωστο. Όσο και να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τα περιστατικά, για λόγους οικονομίας, τις περισσότερες φορές, δεν γλιτώνουμε τα κτηνιατρικά έξοδα τα οποία πολλές φορές είναι δυσβάσταχτα.
Ας αφήσουμε όμως την γκρίνια και ας φανούμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί δίνοντάς σας κάποιες πολύ σημαντικές οδηγίες ώστε να κάνετε μόνοι σας κάποια πράγματα μέχρι να βρείτε κτηνίατρο ή εθελοντή μας διαθέσιμο…. (διαβάστε στο : “φροντίδα ζώων”)

IMG_4227_resize IMG_4187_resize IMG_4177_resize IMG_4155_resize IMG_4173_resize IMG_3998_resize IMG_4457_resize IMG_4454_resize IMG_4410_resize IMG_4408_resize IMG_4365_resize IMG_4350_resize IMG_4246_resize IMG_4024_resize IMG_3988_resize IMG_3762_resize IMG_3696_resize IMG_3695_resize IMG_3681_resize IMG_3661_resize IMG_3643_resize IMG_3636_resize κουκου 4 Ηβη 2 στειρωμένη Γκουφάκος 2 Γ'ατος Καριά 1 Skilakos 2