Ενημέρωση για το τριήμερο στειρώσεων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας

Πραγματοποιήθηκε τριήμερο εργασιών στο δημοτικό κτηνιατρείο Λευκάδας, από το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου, έως το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2015.

Κατά την διάρκεια του τριήμερου, στειρώθηκαν 21 σκυλιά και 64 γάτες. Έγιναν 82 ηλεκτρονικές σημάνσεις. Εμβολιάστηκαν 52 ζώα και πραγματοποιήθηκε αιμοληψία σε 22 σκυλιά.

Κατά τον κτηνιατρικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι πολλά ζώα έχρηζαν περαιτέρω περίθαλψης, καθώς, έπασχαν από άλλες ασθένειες. Τα ζώα αυτά, συνεχίζουν την θεραπεία τους στο δημοτικό κτηνιατρείο, κάτω από την καθημερινή φροντίδα των εθελοντών μας , μέχρι να κριθεί ότι είναι ικανά να επανατοποθετηθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όλα τα ζώα έχουν ήδη απελευθερωθεί και είναι υγειή, εκτός από 2 σκυλάκια και 6 γάτες, που παραμένουν για θεραπεία.

Η ζήτηση για στειρώσεις γατών, αυτήν την φορά ήταν πάρα πολύ μεγάλη και αδυνατούσαμε να περιλάβουμε στο πρόγραμμα περιοχές όπως Κατούνα, Βασιλική, Αγ. Χαράλαμπο και άλλες γειτονιές της Λευκάδας, όπως και λιμάνι Νικιάνας, όπου καταφέραμε να πιάσουμε μόνον 21 αγριόγατες, ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμα. Επειδή η ανάγκη από ό’ τι ο κόσμος μας έδειξε, είναι μεγάλη και τα παράπονα πολλά, όσων δεν προλάβαμε να εξυπηρετήσουμε, έχουμε την διάθεση να επαναλάβουμε σύντομα κάποιο πρόγραμμα, με προτεραιότητα αυτές τις περιοχές.

Για να συμπεριληφθείτε στο επόμενο πρόγραμμα απευθυνθείτε ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ, στον Δήμο Λευκάδας (2645360500, κος Γεωργάκης).

Ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο μας :

  • Το ξενοδοχείο «Ιανός»
  • Την κα Μίγκου “Lefkas City Apartments”
  • Το ΚΤΕΛ Λευκάδας
  • Το Φαρμακείο του κου Καββαδά
  • Το εστιατόριο «Μαργαρίτα»
  • Την τουριστική εταιρία «Serenity Retreat», που δραστηριοποιείται στην Νικιάνα (συγκεκριμένα την κα Kim Bennett)

Τις εταιρίες :

  • Profi
  • Clean Mart

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΠΑΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Μερικοί από αυτούς συνεχίζουν ακόμα, και θα συνεχίζουν όσο χρειαστεί, να πηγαίνουν δύο φορές κάθε μέρα, για να περιθάλψουν τα άρρωστα ζώα μέχρι να κριθεί ότι έχουν θεραπευθεί πλήρως.