Ο Ροζοκούμπης και η Ροζάνθη…

Ο Ροζοκούμπης από την Καρυά και η Ροζάνθη από την Νικιάνα

 

Ένα βράδι, περίπου στα μέσα του Αυγούστου, λάβαμε ένα τηλεφώνημα, από την Καρυά. Κυριολεκτικά απελπισμένος, ο κος Σ., ζητάει την βοήθειά μας, καθώς σε κτήμα κοντά στο σπίτι του, μέσα σε πυκνά και δύσβατα βάτα, ακούει κλάμα μωρών γατιών. Εκ των υστέρων, γείτονες του είπαν οτι οι φωνές ακούγονταν επί τρεις ημέρες.

Δυστυχώς, κανένας εθελοντής μας δεν βρισκόταν κοντά, αλλά παρ’όλο το σκοτάδι, η επέμβαση έπρεπε να γίνει άμεσα. Ο κος Σ., αψηφόντας τα αγκάθια, όρμησε στο κτήμα και με φρίκη, βρίσκει δύο μωρά γατάκια περίπου τριών εβδομάδων, μέσα σε μία κλειστή σακούλα σκουπιδιών….Κάποιος εγκληματίας, τον οποίο ίσως θεωρούν και …καλό άνθρωπο (!), τα πήρε από την μάνα τους και τα πέταξε, μέσα σε σακούλα, ζωντανά, στα βάτα, χωρίς να τον δει κανένας.

Ευτυχώς, για τα μικρά, βρέθηκε στον δρόμο τους ο καλός τους άγγελος, ο κος Σ.

Με τις οδηγίες μας, ο κος Σ, τα τάισε και τους έφτιαξε μία ζεστή φωλιά. Αυτά κοιμήθηκαν αγκαλιασμένα, γουργουρίζοντας.

Την άλλη μέρα βρέθηκαν στα χέρια εθελοντών μας, οι οποίοι διαπίστωσαν οτι τα ματάκια των μωρών είχαν προσβληθεί από ίωση. Το ένα, το θηλυκό, ήταν εξαιρετικά εξασθενημένο και παρ’όλες τις προσπάθειές μας, δεν τα κατάφερε. Τις επόμενες εβδομάδες παλέψαμε πολύ, αλλά, δυστυχώς, το δεύτερο μωρό, το αρσενικό, έχασε και τα δύο ματάκια του.

Έπρεπε λοιπόν να βρούμε σπίτι, όπου ο τυφλός μικρούλης, θα μπορούσε να ζήσει με ασφάλεια.

Δεν δυσκολευτήκαμε, γιατί ο….Ροζοκούμπης είναι αξιολάτρευτος και χαρισματικός. Τρέχει και παίζει σαν τρελλός, γουργουρίζει αμέσως και χαιδεύεται με απέραντη ευγνωμοσύνη στην νέα του «μαμά». Έμαθε το σπίτι καλύτερα απ’το να είχε μάτια, έχοντας για οδηγό του, τα αυτάκια του και το τεράστιο υγρό….ΡΟΖ ΚΟΥΜΠΙ του. Γι’αυτό τον λέμε….ΡΟΖΟΚΟΥΜΠΗ ή απλά………ΚΟΥΜΠΗ!

Να σας συστήσουμε την ωραία Ροζάνθη…

Την βραδιά της πρόσφατης καταιγίδας, έχασε την μαμά και τα αδέλφια της και φώναζε σπαραξικάρδια, στην μέση του δρόμου, στην Νικιάνα. Ευτυχώς, πρόλαβε κάποιος εθελοντής μας και την συμμάζεψε. Δεν ξέρουμε αν θα ζούσε το επόμενο πρωί. Πόσα πτωματάκια μικρών γατιών δεν «στολίζουν» την άσφαλτο κάθε μέρα; Το αποκρουστικό θέαμα είναι γνωστό σε όλους.

Η Ροζάνθη, είναι μία μικρή κουκλίτσα που τα έχει όλα!

Μοιάζει με λουλουδάκι παρδαλό, έχει ροζ μυτάκι και αυτάκια, τρέχει και παίζει στο νέο σπίτι της. Στο σπίτι που πήρε και τον Ροζοκούμπη.

Γι’αυτήν, ο Κούμπης, είναι ο αγαπημένος τέλειος αδελφούλης, και αυτός..

δεν έχει μάτια παρά μόνον γι’αυτήν!

Κρίμα που δεν βλέπει την ομορφιά της……