Στειρώσεις στο Μεγανήσι – 2019

ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία, τελικά, πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο Μεγανήσι.

Το διήμερο 25 και 26 Ιανουαρίου, στειρώθηκαν 73 γάτες.

Παράλληλα, εμβολιάστηκαν και αποπαρασιτώθηκαν πολλές από αυτές, με έξοδα του Δήμου Μεγανησίου.

Το πρόγραμμα στειρώσεων χρηματοδοτήθηκε από την αγγλική οργάνωση GCWS.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν ήταν ικανές να εμποδίσουν μία τόσο καλά συντονισμένη προσπάθεια.

Οι εθελοντές του Σωματείου Ζωόφιλων, μαζί με τον κτηνίατρο κο Τράκα και εξοπλισμό, μεταφέρθηκαν με το πλοιάριο του Δήμου Μεγανησίου, το πρωί της Παρασκευής 25/1 και δούλεψαν εντατικά μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Οι εθελόντριες του Συλλόγου γυναικών Μεγανησίου «Ηλακάτη», παρ’ όλο που ήταν πρώτη φορά που ασχολούνταν με το αντικείμενο, ήταν άριστα οργανωμένες και αποτελεσματικές. Είχαν ήδη πιάσει 20 γάτες από νωρίς, με την βοήθεια των καλαθιών που τους είχαμε στείλει τις προηγούμενες ημέρες, ώστε ο κτηνίατρος να μην καθυστερήσει ούτε λεπτό και δούλεψαν από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδι.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ξενοδοχείο «Μεγανήσι» και σε όσους επαγγελματίες του νησιού βοήθησαν.

Όλοι οι κάτοικοι του Μεγανησίου, ήταν ενημερωμένοι και έτοιμοι να βοηθήσουν.

Το προσωπικό του Δήμου, ο αντιδήμαρχος, και πάνω από όλους ο Δήμαρχος , ήταν σε ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαζόταν. Και χρειάστηκαν πάρα πολλά…..

Το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας, ο Σύλλογος γυναικών Μεγανησίου «Ηλακάτη», ο Δήμος Μεγανησίου, οι χορηγοί μας της GCWS, οι κάτοικοι του νησιού, και φυσικά ο κτηνίατρός μας, συνεργαστήκαμε υποδειγματικά, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε την μεγάλη εντύπωση που μας έκανε η φιλικότητα των γατών, πράγμα που οφείλεται στο οτι τα ζώα δεν είναι κυνηγημένα και ανεπιθύμητα στο Μεγανήσι, όπως σε άλλες περιοχές, και φυσικά είναι δείκτης του επίπεδου πολιτισμού του νησιού.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ