Το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας ταξιδεύει στο Μεγανήσι.

Το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας ταξιδεύει στο Μεγανήσι…..

Τον Ιανουάριο του 2017, πραγματοποιήθηκε το πρώτο πρόγραμμα στειρώσεων γατών στον Δήμο Μεγανησίου, με την συνεργασία του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας, του Δήμου Μεγανησίου, του συλλόγου γυναικών Μεγανησίου και της GCWS.

Η ανάγκη στείρωσης γατών στο Μεγανήσι είναι πολύ μεγάλη, οπότε είναι απαραίτητη μια πιο οργανωμένη κίνηση από μέρους του Δήμου Μεγανησίου σε συνεργασία με το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας, οργανώσεων-χορηγών από Μεγάλη Βρετανία και πολιτών του Μεγανησίου.

Στις 5/6/2018, εθελοντές του σωματείου μας, πήγαν στο Μεγανήσι, για ενημέρωση των πολιτών και τοποθέτηση κουμπαράδων σε επιχειρήσεις στο Βαθύ και στο Κατωμέρι.

Η ενημέρωση αφορά το πρόγραμμα στειρώσεων γατών που προγραμματίζεται για τον χειμώνα του 2018.

Όσον αφορά τους κουμπαράδες, τοποθετήθηκαν σε όσες επιχειρήσεις προλάβαμε. Οι κουμπαράδες θα ξεσφραγιστούν στο τέλος της τουριστικής περιόδου ενώπιον λογιστή, θα δοθούν αποδείξεις στις επιχειρήσεις που φιλοξένησαν τους κουμπαράδες, και τα χρήματα θα δοθούν προς όφελος του προγράμματος στείρωσης αδέσποτων γατών του Δήμου Μεγανησίου.

Για την πραγματοποίηση του προγράμματος στειρώσεων στο Μεγανήσι, χρειάζονται εθελοντές από το νησί.

Η δουλειά των εθελοντών είναι :

  • Να μας υποδείξουν μέρη όπου συγκεντρώνονται γάτες
  • Να παγιδεύσουν γάτες και να τις μεταφέρουν στο δημοτικό κτηνιατρείο Μεγανησίου μέσα σε κλουβιά που θα τους δανείσει το σωματείο μας.
  • Να προσφέρουν εθελοντική εργασία τις ημέρες των στειρώσεων
  • Μην ξεχνάτε ότι τα μέλη του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας που θα έρθουν στο Μεγανήσι για βοήθεια, είναι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, και δεν έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στο νησί πολλές ημέρες.

Αν ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα, απευθυνθείτε στον Δήμο Μεγανησίου ή στην σελίδα μας fb : Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας, ή στο τηλ